Het enthousiaste team van Zoo Mooi! zet zich in om herinneringen aan de Oude Dierentuin te koesteren. Na al een jaar hard werken staat er een ambitieus doel op de agenda: de muzikale Ode aan Aleid Rensen. Met deze bijzondere muzikale show, wordt het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen verteld en brengen we een ode aan Aleid Rensen. Zij was de drijvende kracht en ziel van de Oude Dierentuin waar we nu alleen nog maar herinneringen aan koesteren… Voor deze show is speciale muziek nodig. Daarom starten zij op 6 oktober een crowdfunding campagne.

Bijzondere show

Met deze show brengen we een ode aan Aleid Rensen. Samen met haar man Jaap waren zij vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het waterstonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Hulp voor het orkest

De ontwikkeling van de show is in volle gang. Om deze daadwerkelijk in productie te brengen heeft het orkest muziek nodig. Oftewel: hulp van jullie. Een deel van de show hebben we al in samenwerking met de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe en Prins Bernard Cultuurfonds kunnen financieren, maar voor het muziekstuk lanceert het team binnenkort een grote crowdfunding campagne. “Met bijdragen van jullie – of ze nou klein of groot zijn –   hopen wij het bedrag op te halen”, legt Nicole uit, “zodat de muziek echt geschreven kan worden. Het muziek stuk wordt geschreven door een Emmense componist, speciaal voor de Zoo Mooi! shows. 

Crowdfunding

De kick-off van de campagne vindt plaats op 6 oktober. Vanaf die dag is het mogelijk om Zoo Mooi! te steunen met een bedrag naar keuze (via www.zoo-mooi.nl/crowdfunding). Naast een donatie hebben we tal van tegenprestaties waar u aanspraak op kunt maken. Van een lezing over de totstandkoming van deze productie en de muziek, tot geheel verzorgde VIP-arrangementen. Van het delen van uw eigen herinnering op onze memory-wall tot aan het bemachtigen van één van de laatste exemplaren van het boek ‘De verdwenen Dierentuin’ geschreven door Aleid Rensen zelf. Dus genoeg mooie tegenprestaties om uit te kiezen. De campagne eindigt 10 november en de componist hoopt dat gelijk te kunnen starten met schrijven.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

Harmonie Euterpe Emmen in het Rensenpark

Optreden dinsdag 10 juli 2018 Harmonie Euterpe Emmen in het Rensenpark. Fotograaf Henk Zwols

Categorieën: Nieuws