Met Zoo Mooi! wordt een ode gebracht aan Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark, wat Aleid samen met haar man Jaap Rensen geleid heeft. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat het Noorder Dierenpark landelijk op de kaart werd gezet. Aleid Rensen was de drijvende kracht en ziel van het Noorder Dierenpark waar we nu alleen nog herinneringen aan koesteren…

Herinneringen aan…

Als u wel eens in het Noorder Dierenpark geweest bent, dan weet u op welke bijzondere locatie het dierenpark was gelegen, of heeft u vast herinneringen aan de bezoeken die u heeft gebracht met schoolreisjes, met opa en oma of met wie dan ook!

Naast de bijzondere locatie, was het Noorder Dierenpark erg vooruitstrevend. Onder de leiding van Jaap en Aleid Rensen stond dierenwelzijn hoog in het vaandel. Daarnaast stond het Noorder Dierenpark ook bekend met de grote savanne waar meerdere diersoorten te zien waren.

Live in het Rensenpark!

Locatie in het Rensenpark

Sinds de sluiting van het dierenpark in het centrum van Emmen en de verhuizing naar het nieuwe park, is het oude park blijven leven bij veel mensen, waaronder veel Emmenaren. De Oude Dierentuin is daarom ook dé plek om Zoo Mooi! live uit te voeren en herinneringen aan Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark op te halen.

Zoo Mooi! wordt uitgevoerd op precies de plek waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we een podium voor het orkest en een tribune voor 800 personen! Drie avonden achter elkaar krijgt u de kans hierbij aanwezig te zijn en samen met ons het verhaal van het Noorder Dierenpark en Aleid Rensen te herbeleven.

Ode aan Aleid Rensen

Samen met haar man Jaap was Aleid Rensen vanaf 1969 de eigenaresse van het Noorder Dierenpark. Hun toewijding aan het park en de dieren was groots en hun visie op dierenwelzijn en educatie zorgde er onder andere voor dat het Noorder Dierenpark een landelijk begrip werd.

Omdat educatie hoog in het vaandel stond bij de familie Rensen, mag dit natuurlijk niet ontbreken in de aanloop naar de shows. De kennis van ons orkest en haar leden gaat natuurlijk over muziek, de theorie, het gevoel en het bespelen van een instrument. Voor het basisonderwijs is Harmonie Euterpe op dit moment bezig met ‘Start the Music’ om kinderen de kans te geven om muziekonderwijs te krijgen en een muziekinstrument te bespelen. In het voortgezet onderwijs zijn we bezig om voor het vak ‘cultureel kunstzinnige vorming’ een module neer te zetten waarin de leerlingen basiskennis over muziek en een harmonieorkest opdoen. Dit wordt ondersteund door verschillende muziekfragmenten.

Foto Henk Zwols

Harmonie Euterpe tijdens een concert in het Rensenpark