Zoo Mooi! kaartverkoop gestart en hulp gezocht

Het project Zoo Mooi! is vol in ontwikkeling. De show is zo goed als af en de kaarten zijn in de verkoop. Met deze bijzondere muzikale show vertellen we het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen en brengen we een ode aan Aleid Rensen. Daarom kunnen we alle hulp goed gebruiken.

Kaartverkoop

De kaartvverkoop is van start gegaan. Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven. Kaarten zijn te koop via onze website www.zoo-mooi.nl.

Bijzondere show

Aleid Rensen en haar man Jaap waren vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Hulp gezocht

Wij zijn trots. Harmonie Euterpe Emmen is genomineerd voor de Cultuurprijs Emmen 2018!
Maar wij hebben hulp nodig. Heeft u een mooie herinnering en wilt u deze met ons delen? Bent u gevorderd muzikant en wilt u mee doen? Of wilt u stemmen? Of een donatie doen? Bezoek onze website www.zoo-mooi.nl voor meer informatie, stem voor de Cultuurprijs of stuur een berichtje via het contactformulier.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

De Zoo Mooi!-componist kan starten met schrijven

De crowdfunding voor het project Zoo Mooi! is geslaagd en heeft het beoogde bedrag opgehaald. De componist is begonnen met het schrijven van de muziek die nodig is voor het deze show. Met deze bijzondere muzikale show vertellen we het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen en brengen we een ode aan Aleid Rensen. Speciale orkestmuziek wordt gecomponeerd door de Emmense componist Henri Gerrits.

Crowdfunding

Het enthousiaste team van Zoo Mooi! zet zich in om herinneringen aan de Oude Dierentuin te koesteren. Eind mei 2019 staat het ambitieuze doel op de agenda: een muzikale ode aan Aleid Rensen. Voor deze show is speciale muziek nodig. Hiervoor is een crowdfunding actie opgestart die nu positief is afgesloten. Vele van jullie hebben naast een donatie ook lieve en bijzondere reacties achtergelaten op onze pagina. Dit doet het projectteam goed en geeft een extra drijfsfeer om dit project groot te maken. Alle donateurs, Zoo bedankt!

Bijzondere show

Aleid Rensen en haar man Jaap waren vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de het Noorder Dierenpark. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde ervoor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we dit getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Rensenpark

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin, precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden achter elkaar krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Nog eventjes geduld

Voordat de grote show begint moet er nog een hoop gebeuren. De show moet nog aan elkaar geplakt worden en wij hebben nog mooie herinneringen nodig. Wilt u deze delen? Of heeft u de crowdfundingactie gemist en wilt u ons toch nog helpen? Of wilt u alvast zeker zijn van een kaartje voor de grote show? Volg ons en informatie is te vinden op www.zoo-mooi.nl.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

Uniek concert van Harmonie Euterpe en Moonlight Big Band met de Andrew Sisters

Zaterdag 3 november 2018 geeft Harmonie Euterpe Emmen met de Moonlight Big Band en de Andrews Sisters een uniek concert. In de Dagblad van het Noorden zaal van het ATLAS Theater te Emmen komen diverse muziek stijlen voorbij. Euterpe laat zelfs al iets horen van haar nieuwe project Zoo Mooi!

Harmonie Euterpe Emmen

Euterpe speelt een aantal nummers in het thema ‘Kings and Queens’ met als hoogtepunt, het mooie ‘Adios Nonino’ met als solist Marc Bruinewold op accordeon. Verder speelt Marc het stuk Paris Montmartre in de sfeer van rode wijn en een Frans kaasje. Tijdens deze avond zullen we ook al iets laten horen van ons project Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen. Meer informatie op www.zoo-mooi.nl. Tickets voor dit concert zijn €15,- en te koop via info@harmonieeuterpe.nl.

Moonlight Big Band

Moonlight Big Band brengt met drie zangeressen een muzikaal eerbetoon aan The Andrews Sisters die een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en in het bijzonder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar eigen Andrews Sisters Sophie Kuipers, Nienke Wessels en Annemiek Maathuis geeft Moonlight Big Band een doorlopende show met als titel ‘Andrews Sisters by Moonlight’. Er worden bijzondere stukken ten gehore gebracht waaronder de hit ‘Bei mir bist du Schön’.

Martijn Veenstra

Zowel Harmonie Euterpe als de Moonlight Big Band staan onder leiding van Martijn Veenstra. Martijn dirigeert bijna 1,5 jaar in Emmen. Ook hij heeft herinneringen aan Emmen en wel aan het Noorder Dierenpark. Het nieuwe project Zoo Mooi! komt ook mede uit zijn hand. Tijdens en na het concert zal hij u de laatste nieuwtjes van dit project vertellen.

Zoo Mooi!

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

Harmonie Euterpe
www.harmonieeuterpe.nl
www.facebook.com/euterpeemmen
www.instagram.com/harmonieeuterpeemmen
www.twitter.com/euterpe_emmen

Foto Henk Zwols

Zoo Mooi! verkoopt laatste exemplaren “De verdwenen dierentuin”

Tijdens het Offline moment van de Crowdfundingsactie verkopen wij de laatste exemplaren van het boek “De verdwenen dierentuin” geschreven door Aleid Rensen. U steunt hiermee de show Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen. Het offline moment vindt plaats in de Holdert in Emmen op 18 oktober om 19:30.

Hulp voor het orkest

De ontwikkeling van de show is in volle gang. Om deze daadwerkelijk in productie te brengen heeft het orkest muziek nodig. Oftewel: hulp van jullie. Een deel van de show hebben we al in samenwerking met de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe en Prins Bernard Cultuurfonds kunnen financieren, maar voor het muziekstuk lanceert het team binnenkort een grote crowdfunding campagne. Met bijdragen van jullie – of ze nou klein of groot zijn – hopen wij dat de muziek echt geschreven kan worden. Het muziek stuk wordt geschreven door een Emmense componist, speciaal voor de Zoo Mooi! shows.

Het boek “De verdwenen dierentuin”

De verdwenen dierentuin is het verhaal van Aleid Rensen over het Noorder Dierenpark in Emmen. Een persoonlijk verhaal over hoe zij en haar man Jaap van 1970 tot 1995 de leiding hadden over de destijds zieltogende dierentuin en deze tot grote bloei brachten door alles op de schop te gooien en nieuwe wegen in te slaan.

De laatste exemplaren

Wij hebben de laatste exemplaren van dit bijzondere boek weten te bemachtigen. Het boek telt 252 pagina’s met vele bijzondere verhalen. Echt een speciaal item die wij aan liefhebbers willen verkopen. Als u het boek koopt heeft u niet alleen prachtige verhalen maar steunt u ook ons project. Zoo Mooi is geïnspireerd op dit boek. De verhalen moeten worden verteld en de herinneringen blijven leven.

Offline moment Crowdfunding

Wilt u een donatie doen aan Zoo Mooi!, maar bent u niet in staat dit via de crowdfundingpagina te doen, dan kunt u op deze avond dit alsnog doen. Heel simpel door uw euro’s langs te brengen en in de glazen pot te donoren. Uiteraard speelt Harmonie Euterpe onder leiding van Martijn Veenstra een afwisselend programma voor u!


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

De verdwenen dierentuin – Aleid Rensen

Zoo Mooi! start crowdfunding voor muziek

Het enthousiaste team van Zoo Mooi! zet zich in om herinneringen aan de Oude Dierentuin te koesteren. Na al een jaar hard werken staat er een ambitieus doel op de agenda: de muzikale Ode aan Aleid Rensen. Met deze bijzondere muzikale show, wordt het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen verteld en brengen we een ode aan Aleid Rensen. Zij was de drijvende kracht en ziel van de Oude Dierentuin waar we nu alleen nog maar herinneringen aan koesteren… Voor deze show is speciale muziek nodig. Daarom starten zij op 6 oktober een crowdfunding campagne.

Bijzondere show

Met deze show brengen we een ode aan Aleid Rensen. Samen met haar man Jaap waren zij vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de Dierentuin. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde er voor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin. Precies op de locatie waar vroeger de Nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het waterstonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden aaneen krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Hulp voor het orkest

De ontwikkeling van de show is in volle gang. Om deze daadwerkelijk in productie te brengen heeft het orkest muziek nodig. Oftewel: hulp van jullie. Een deel van de show hebben we al in samenwerking met de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe en Prins Bernard Cultuurfonds kunnen financieren, maar voor het muziekstuk lanceert het team binnenkort een grote crowdfunding campagne. “Met bijdragen van jullie – of ze nou klein of groot zijn –   hopen wij het bedrag op te halen”, legt Nicole uit, “zodat de muziek echt geschreven kan worden. Het muziek stuk wordt geschreven door een Emmense componist, speciaal voor de Zoo Mooi! shows. 

Crowdfunding

De kick-off van de campagne vindt plaats op 6 oktober. Vanaf die dag is het mogelijk om Zoo Mooi! te steunen met een bedrag naar keuze (via www.zoo-mooi.nl/crowdfunding). Naast een donatie hebben we tal van tegenprestaties waar u aanspraak op kunt maken. Van een lezing over de totstandkoming van deze productie en de muziek, tot geheel verzorgde VIP-arrangementen. Van het delen van uw eigen herinnering op onze memory-wall tot aan het bemachtigen van één van de laatste exemplaren van het boek ‘De verdwenen Dierentuin’ geschreven door Aleid Rensen zelf. Dus genoeg mooie tegenprestaties om uit te kiezen. De campagne eindigt 10 november en de componist hoopt dat gelijk te kunnen starten met schrijven.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

Harmonie Euterpe Emmen in het Rensenpark

Optreden dinsdag 10 juli 2018 Harmonie Euterpe Emmen in het Rensenpark. Fotograaf Henk Zwols

Kaartverkoop start in november 2018

Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen

Zoo Mooi! vertelt het verhaal van Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark. Aleid Rensen was de drijvende kracht en ziel van het Noorder Dierenpark waar we nu alleen nog maar herinneringen aan koesteren. Tijdens de muzikale shows zult u worden meegenomen in dit verhaal, u zult dingen herkennen en u krijgt de gelegenheid herinneringen op te halen en met elkaar te delen.

De kaartverkoop start in november

Zoo Mooi! wordt drie dagen achter elkaar uitgevoerd, op 23, 24 en 25 mei 2019. Kaarten zijn vanaf november 2018 verkrijgbaar via www.zoo-mooi.nl.