De crowdfunding voor het project Zoo Mooi! is geslaagd en heeft het beoogde bedrag opgehaald. De componist is begonnen met het schrijven van de muziek die nodig is voor het deze show. Met deze bijzondere muzikale show vertellen we het verhaal van de Oude Dierentuin van Emmen en brengen we een ode aan Aleid Rensen. Speciale orkestmuziek wordt gecomponeerd door de Emmense componist Henri Gerrits.

Crowdfunding

Het enthousiaste team van Zoo Mooi! zet zich in om herinneringen aan de Oude Dierentuin te koesteren. Eind mei 2019 staat het ambitieuze doel op de agenda: een muzikale ode aan Aleid Rensen. Voor deze show is speciale muziek nodig. Hiervoor is een crowdfunding actie opgestart die nu positief is afgesloten. Vele van jullie hebben naast een donatie ook lieve en bijzondere reacties achtergelaten op onze pagina. Dit doet het projectteam goed en geeft een extra drijfsfeer om dit project groot te maken. Alle donateurs, Zoo bedankt!

Bijzondere show

Aleid Rensen en haar man Jaap waren vanaf 1969 eigenaar van het park en begonnen aan de wederopbouw van de het Noorder Dierenpark. Een heldere visie op dierenwelzijn en educatie en een gedreven persoonlijkheid zorgde ervoor dat de dierentuin uitgroeide tot een landelijk begrip. Het succes van het park bereikte uiteindelijk de grenzen van het park, wat in het centrum niet meer kon doorgroeien. Tegenwoordig horen we dit getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

Rensenpark

Op 23, 24 en 25 mei 2019 spelen wij onze muziekproductie Zoo Mooi! live in de Oude Dierentuin, precies op de locatie waar vroeger de nijlpaarden gracieus door het water bewogen, tegenover de plek waar de stekelvarkens liepen en de flamingo’s sierlijk in het water stonden alsof we in Florida op vakantie waren. Op deze plek bouwen we een podium voor ons orkest en een tribune voor 800 man publiek. Drie avonden achter elkaar krijgt u de kans om samen met ons het verhaal van de Oude Dierentuin te herbeleven.

Nog eventjes geduld

Voordat de grote show begint moet er nog een hoop gebeuren. De show moet nog aan elkaar geplakt worden en wij hebben nog mooie herinneringen nodig. Wilt u deze delen? Of heeft u de crowdfundingactie gemist en wilt u ons toch nog helpen? Of wilt u alvast zeker zijn van een kaartje voor de grote show? Volg ons en informatie is te vinden op www.zoo-mooi.nl.


Over Zoo Mooi!
De initiatiefnemers zijn het er over eens: Emmen is het Noorder dierenpark! Hun missie is dan ook om een fantastische show neer te zetten om de herinneringen in leven te houden. Alle teamleden hebben herinneringen aan vroeger in het Noorder Dierenpark. Iedereen in Nederland heeft herinneringen… Laten we ze samen bewaren.

www.zoo-mooi.nl
www.facebook.com/zoomooi
www.instagram.com/zoomooiemmen
www.twitter.com/zoo_mooi

Categorieën: Nieuws