Zoo Mooi! Under Construction
In Zoo Mooi! Under Construction kijken we iedere les naar een ander element uit onze volgende voorstelling Zoo Mooi! In deze les gaan we in op een deel van de muziek die wordt gespeeld tijdens de voorstelling.

In de voorstelling komen een aantal muziekstukken voorbij die nog nooit eerder gespeeld zijn. Ze worden speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd. Als je op Wikipedia opzoekt wat een componist is, krijg je te lezen dat een componist muziek bedenkt, creëert en meestal opschrijft.

Het bedenken van muziek is natuurlijk de eerste stap. In Zoo Mooi! willen we graag een verhaal vertellen. De muziek moet dus bij het verhaal passen. Zoals de ondertitel van Zoo Mooi! al duidelijk maakt, is de voorstelling een ode aan Aleid Rensen. Het verhaal bevat elementen uit haar leven, waaronder haar jeugd, de bloei én ondergang van het Noorder Dierenpark. Voor verschillende “scènes” uit de voorstelling moet dus muziek bedacht worden, passend bij het gevoel dat het verhaal vertelt.

Om de muziek met een heel orkest te kunnen spelen, moet de bedachte muziek georkestreerd en opgeschreven worden. Tijdens de orkestratie worden verschillende muzieklijnen en partijen uitgeschreven over de verschillende instrumenten in het orkest zodat wij het tijdens onze voorstelling deze muziek voor iedereen kunnen spelen.

Wil je meer weten over Zoo Mooi!, over de speeldata, de mensen die meewerken aan Zoo Mooi! of wil je alvast een kaartje kopen? Ga dan naar onze website www.zoo-mooi.nl. Like en check ons ook op Facebook, Instagram en Twitter en hopelijk zien we je terug op 23, 24 of 25 mei 2019!

Theorie

Opdrachten

*) Bij het versturen van het formulier, krijg je een e-mail binnen op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Hierin staat een link waarmee het mogelijk is om de opdracht(en) later af te maken.

Terug naar lessenoverzicht