Zoo Mooi! Under Construction
In deze les ga je leren wat dynamiek en tempo is in de muziek. Elk muziekstuk bevat wel dynamiek en vaak meerdere tempi. Hiermee kan een muziekstuk spannender, kleiner of juist groots gemaakt worden. In de voorstellingen van Zoo Mooi! wordt een verhaal verteld met muziek, en dus met dynamiek en tempi. Doordat elk muziekstuk een ander gevoel kan overbrengen, is er zorgvuldig gekeken naar de muziek. Welke muziek past bij welk element?

Een voorbeeld van een element uit het verhaal is de jeugd van Aleid Rensen. Uiteraard is eerst uitgezocht hoe haar jeugd er ongeveer uitzag, maar daarna komt het moeilijkste: welke muziek past hierbij? Een hulpvraag die hierbij gesteld kan worden is natuurlijk wat voor gevoel we over willen brengen. Aan de hand van sleutelwoorden en emoties heeft de muziekcommissie van Harmonie Euterpe verschillende muziekstukken uitgezocht wat het Artistieke Team van Zoo Mooi! hielp in de definitieve muziekkeuze.

De muziekkeuze voor Zoo Mooi! was al met al een lastig proces, maar zeker ook een belangrijk proces. Zoo Mooi! is een muziekproductie, dus de muziek vertelt het verhaal…

Wil je meer weten over Zoo Mooi!, over de speeldata, de mensen die meewerken aan Zoo Mooi! of wil je alvast een kaartje kopen? Ga dan naar onze website www.zoo-mooi.nl. Like en check ons ook op Facebook, Instagram en Twitter en hopelijk zien we je terug op 23, 24 of 25 mei 2019!

Theorie

Opdrachten

*) Bij het versturen van het formulier, krijg je een e-mail binnen op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Hierin staat een link waarmee het mogelijk is om de opdracht(en) later af te maken.

Terug naar lessenoverzicht